Turkijos lyderis atvyko į Bosnijos ir Hercegovinos sostinę dalyvauti Pietryčių Europos valstybių bendradarbiavimo proceso organizacijos viršūnių susitikime. Kaip teigia portalas, R. T. Erdogano lėktuvui nusileidus, jo apsaugos darbuotojai „elgėsi nederamai ir atsisakė atlikti kontrolės procedūras“. Todėl prezidento apsaugininkai ir pasienio policijos pareigūnai iš pradžių susižodžiavo, o paskui ir susimušė. Po to svečiai iš Turkijos atsinešė iš lėktuvo ginklus, bet, kai ant trapo pasirodė R. T. Erdoganas, konfliktas nurimo.

Konflikto faktą patvirtino pasienio policijos direktorius Zoranas Galičius. Pasak jo, pasieniečiai „veikė profesionaliai, tai leido išvengti atviro susirėmimo“. „Tie, kurie atvyksta į Bosniją ir Hercegoviną, turi gerbti įstatymą, o ne mėginti būti aukšiau už jį“, - pabrėžė pareigūnas.

„Klix“ pažymi, jog tai jau ne pirmas atvejis, kai R. T. Erdogano apsauga nederamai elgiasi Sarajeve. Apsaugininkai ir per ankstesnius vizitus „elgėsi įžūliai ir šiurkščiai, kas galiausiai sukėlė pasienio policijos reakciją“.