„Peržiūrime programą. Gali įvykti (abiejų lyderių) susitikimas“, – Ankaroje sakė Ibrahimas Kalinas.

Saudo Arabijos ir Turkijos santykiai neseniai pašlijo dėl laikraščiui „The Washington Post“ straipsnius rašiusio 59-erių Rijado kritiko Jamalo Khashoggi nužudymo, spalį įvykdyto karalystės konsulate Stambule.

Galimas susitikimas būtų pirmas kartas, kai R. T. Erdoganas ir M. bin Salmanas pasikalbėtų akis į akį po žurnalisto nužudymo, kuris sutepė faktiniu Saudo Arabijos valdytoju laikomo princo įvaizdį.

Jiedu praėjusį mėnesį telefonu aptarė dvišales pastangas atskleisti žmogžudystės aplinkybes.

Anot Turkijos prokurorų, JAV gyvenęs Saudo Arabijos pilietis J. Khashoggi spalio 2-ąją buvo atviliotas į karalystės atstovybę, kur buvo nužudytas, o jo kūnas sukapotas į atskiras dalis.

Ilgai neigęs bet kokias sąsajas su J. Khashoggi dingimu Rijadas galiausiai pripažino, kad žurnalistas konsulate buvo nužudytas, ir pareiškė, jog dėl to buvo suimtas 21 žmogus. Tačiau amerikiečių žiniasklaida pranešė, kad nutekintoje JAV Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) analizėje dėl šio nusikaltimo yra kaltinamas Saudo Arabijos sosto įpėdinis.

Turkija ne kartą ragino patraukti atsakomybėn tuos, kas įsakė nužudyti žurnalistą, bet tiesiogiai princo Mohammedo neapkaltino.