Stambulo kanalas

Projekto tikslas yra Europinėje Stambulo pusėje iškasti 40 – 50 kilometrų ilgio, 25 metrų gylio ir 150 metrų pločio kanalą, jungiantį Juodąją ir Marmuro jūras, skelbiama „Milliyet“. Viena Stambulo dalis taptų sala tarp dviejų pusiasalių. Kaip teigia R. T. Erdogan, pasaulyje yra miestai, pro kuriuos teka upės, tačiau vienintelis, kertamas jūros yra Stambulas. Nuo dabar neva pradedamas projektas Stambulą pavers miestu, kurį kerta dvi jūros.

Projekto tikslai

Recep Tayyip Erdogan projektas
Kaip teigiama, pagrindinis projekto tikslas yra sumažinti Bosforo sąsiaurio apkrovimą ir sudaryti laivams sąlygas patekti iš vienos jūros į kitą avarijų metu. Kanalas leis sumažinti Marmuro jūroje laukiančių laivų skaičių, kas tuo pačiu metu leis išvengti nuostolių, patiriamų prastovos metu, kurie siekia iki 1,4 milijono dolerių.

Sumažėjus laivų skaičiui Bosforo sąsiauryje ministras pirmininkas tikisi atgaivinti vandens sportą, o Stambulo kanalo apylinkėse žada pastatyti dar vieną oro uostą, įrengti koncertų ir parodų centrus, viešbučius ir kitą infrastruktūrą.

Kaip buvo teigiama pristatyme, projekto darbai prasidės po rinkimų ir truks dvejus metus. Tik įdomu, ar turkų visuomenę šie pažadai įtikins ir ar projektas išvys dienos šviesą.