Liaudies respublikonų partijos Stambulo padaliniui vadovaujanti Canan Kaftancioglu kaltinama dėl to, kad 2012–2017 metais rašiusi tviterio pranešimus ir jais įžeidusi Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą ir pačią Turkijos valstybę.

Kaltinamąją palaikantys žmonės susirinko šalia teismo ir skandavo „Šalin fašizmą“ ir „Mes ištroškę teisingumo“.

Tarp C. Kaftancioglu tviterio žinučių būta ir prezidentui R. T. Erdoganui skirtų įžeidimų, taip pat buvo kritikuojamas 14 metų berniuko mirties atvejis – per 2013 metų Gezi parko protestus jį kliudė ašarinių dujų granata.

Taip pat teisiamoji apkaltinta teroristine propaganda: C. Kaftancioglu pacitavo už įstatymo ribų paskelbtos Kurdistano darbininkų partijos, nuo 1983 metų kovojusios kruviną karą prieš valstybę, narį.

Politikės rėmėjai sakė, kad dar viena C. Kaftancioglu žinutė tviterio paskyroje – kuria ji neigė armėnų genocidą – buvo suklastota, sukurta tik tam, kad padėtų apšmeižti.

C. Kaftancioglu buvo viena svarbiausių žmonių, prisidėjusių prie naujo Stambulo mero Ekremo Imamoglu rinkimų kampanijos. E. Imamoglu sutriuškino prezidento remiamą kandidatą ir tai buvo didžiausias R. T. Erdoganui suduotas smūgis po 2003-iųjų, kai jis atėjo į valdžią.