Stambulo policijos pranešime sakoma, kad Afganistano pilietis, vadinamas kodiniu vardu „Basimas“, trečiadienį buvo sulaikytas Atašechiro rajone, Azijos žemyne esančioje miesto dalyje.

Žiniasklaidos pranešimuose apie bendrą su Turkijos žvalgybos agentūra operaciją teigiama, kad įtariamasis padėjo A. B. al Baghdadi slapstytis Sirijos Idlibo provincijoje po grupuotės žlugimo 2019 metais.

A. B. al Baghdadi žuvo per ataką prieš jo slėptuvę Sirijoje, kurią JAV specialiosios pajėgos surengė 2019 metų spalio mėnesį.

Po Basimo arešto Turkijos žiniasklaida paskelbė plinkančio, barzdoto vyro nuotrauką bei dar vieną senesnę nuotrauką, kurioje, manoma, pavaizduotas tas pats asmuo su lenktu kardu rankoje, tuomet dar su ilgais plaukais ir tankia barzda.

Naujienų agentūra „Demiroren“ teigė, kad Basimas įtariamas organizavęs IS mokymus Sirijoje ir Irake, taip pat priklausęs grupuotės sprendimus priimančiai tarybai.

Į Turkiją jis atvyko su netikru pasu ir netikra asmens tapatybės kortele, nurodė agentūra.

Turkija reguliariai sulaiko įtariamus IS narius, kurių daugelis kaltinami išpuolių šalyje planavimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją