Anatolijos naujienų agentūros pranešime sakoma, kad įtariamasis H. S. buvo sulaikytas per operaciją viename viešbutyje skurdžiame Kiučiukčekmedžės rajone. Nurodoma, kad policija per reidą konfiskavo automatinį šautuvą, atsarginių dėtuvių ir kulkų.

Įtariamasis žvalgė Stambulo pagrindinę Taksimo aikštę ir aplinkinius rajonus siekdamas įvykdyti „sensacingą ataką“, sakoma pranešime. Jame taip pat nurodoma, kad įtariamasis neteisėtai atvyko į Turkiją iš Sirijos ir pasiekė Stambulą.

Kol kas neaišku, kada šis vyras buvo sulaikytas. Anatolijos naujienų agentūra informavo, kad jis stojo prieš teismą, kuris nurodė oficialiai jį suimti.

Tai jau antras kartas šį mėnesį, kai policija, kaip pranešta, sužlugdė galimas IS kovotojų atakas. Prieš dvi savaites šalies šiaurės vakaruose esančios Bursos provincijos policija sulaikė įtariamą IS kovotoją, kuris, kaip teigiama, planavo ataką prieš policijos nuovadą.

Turkijoje per pastaruosius penkerius metus IS įvykdė virtinę atakų, įskaitant išpuolį viename Stambulo naktiniame klube 2017-ųjų sausio 1-ąją, kai žuvo 39 žmonės, daugiausia užsieniečiai.