Po operacijos, kurią kartu atliko Turkijos policija ir žvalgybos tarnyba, vaikas buvo perduotas socialinėms tarnyboms, nurodė naujienų agentūra DHA.

Remiantis jos pranešimu, du Irake veikę „vyresnieji“ IS kovotojai buvo sulaikyti.

Turkijoje šį mėnesį buvo pranešta apie virtinę įtariamų „Islamo valstybės“ džihadistų areštų.

Turkų policija antradienį sulaikė Prancūzijos pilietybę turinčią įtariamą IS narę, jai kaip pranešama, pamėginus susisiekti su Prancūzijos ambasada ir paprašyti pagalbos sugrįžtant į šią šalį.

Praėjusią savaitę pasienyje buvo sulaikyta viena įtariama IS narė, mėginusi patekti į Turkiją iš Sirijos kartu su dar keturiais rusais ir libiečiu.

Tą pačią savaitę netoli Sirijos sienos buvo suimta 26 metų moteris iš Naujosios Zelandijos, taip pat apkaltinta ryšiais su „Islamo valstybe“.

Jazidų visame pasaulyje yra apie 1,5 mln.; iš jų 550 tūkst. gyveno Irako šiaurės vakaruose, daugiausia aplink Sindžaro anklavą.

Tačiau 2014 metais IS ekstremistai įsiveržė į Sindžarą ir, paskelbę jazidus bedieviais, ėmė žudyti vyrus, versti berniukus kariauti, o moteris – atiduoti į seksualinę vergiją.

Per džihadistų siautėjimą žuvo keli tūkstančiai jazidų, o beveik 100 tūkst. pabėgo į užsienį. Kiti šios mažumos nariai buvo perkelti Irako teritorijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)