Išplatintame pranešime ministerija informavo, kad 831 asmuo buvo sulaikytas dėl įtariamų ryšių su JAV gyvenančiu pamokslininku Fethullah Gulenu. Ankara dvasininką kaltina organizavus pernai liepą mėgintą įvykdyti perversmą. Pats F. Gulenas tokius kaltinimus neigia.

Remiantis pranešimu, dar 213 asmenų buvo sulaikyti dėl galimų sąsajų su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK). Ši organizacija jau daugiau kaip tris dešimtmečius vykdo prieš šalies valdžią nukreiptą maištą, o teroristine ją laiko ne tik Turkija, bet ir JAV bei Europos šalys.

46 asmenys sulaikyti juos įtariant ryšiais su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS), o dar aštuoni - dėl numanomų ryšių su „kairiosiomis teroristinėmis grupuotėmis“, rašoma pranešime.

Po 2016-ųjų metų liepos 15 dienos bandymo šalyje įvykdyti pučą Turkijoje prasidėjo masiniai valymai. Apie 50 tūkst. asmenų buvo sulaikyta, o dar per 150 tūkst. kariuomenės pareigūnų ir valstybinio bei privataus sektorių darbuotojų buvo atleisti arba laikinai nušalinti nuo pareigų. Tokio masto valymai kelia nerimą žmogaus teisių gynimo organizacijoms ir Vakarų valstybėms.

Tačiau Turkijos valdžia tikina, kad tokios priemonės pateisinamos dėl grėsmių, su kuriomis susiduria, rimtumo.