Dėl įtarimų ryšiais su perversmo organizatoriais iš postų policijoje, kariuomenėje, teismų sistemoje, valstybės tarnyboje ar švietimo sistemoje buvo atleisti daugiau kaip 125 tūkst. žmonių, o dar bemaž 40 tūkst. asmenų buvo suimti.

Pareigūnas naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad 1980 mokytojų ir kitų mokyklų darbuotojų buvo laikinai nušalinti nuo pareigų laukiant, kol bus atliktas tolesnis tyrimas. Daugiau detalių jis nepateikė.

Turkijos valdžia tvirtina, kad JAV gyvenančio musulmonų dvasininko Fethullah Guleno pasekėjai infiltravosi į Turkijos valstybines institucijas ir rezgė sąmokslą, kurio tikslas buvo nuversti šalies valdžią. Trečiadienį Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad šią savaitę Ankaroje Rusijos ambasadorių nužudęs 22-ejų metų policininkas taip pat buvo F. Giuleno pasekėjas.

Pats F. Gulenas pasmerkė tiek mėginimą įvykdyti perversmą, tiek ir ambasadoriaus nužudymą ir neigė kaip nors prisidėjęs prie šių įvykių.

Žmogaus teisių gynimo organizacijos ir kai kurios Turkijos sąjungininkės Vakaruose baiminasi, kad R. T. Erdoganas perversmą naudoja kaip pretekstą, siekdamas susidoroti su savo režimo kritikais.