Naujienų tarnybos vadovas Barisas Terkoglu ir reporterė Hulya Kilinc buvo sulaikyti anksčiau šią savaitę, kai tinklalapyje „OdaTV“ buvo paskelbtas minėto pareigūno laidotuvių vaizdo įrašas, rašo laikraštis „Hurriyet“.

Kaip informavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra, trečiadienį žurnalistai buvo atvežti į teismą Stambule, kur buvo oficialiai sulaikyti dėl įtarimų atskleidus žvalgybos agentūros pareigūno tapatybę.

„OdaTV“ paskelbė žuvusio pareigūno vardą ir pirmąją pavardės raidę bei nurodė, kad jis buvo palaidotas vakarinėje Manisos provincijoje, pranešė Niujorke įsikūręs Komitetas žurnalistams ginti (CPJ).

Naujienų portalas nurodė, kad vienas opozicijos įstatymų leidėjas jau anksčiau atskleidė žuvusio pareigūno tapatybę.

Turkijos ministras Suleymanas Soylu interviu „CNN Turk“ kritikavo portalo pranešimą.

„Esama tokio dalyko kaip valstybės paslaptys, nacionalinio saugumo paslaptys“, – sakė jis.

2011-2012 metais B. Terkoglu 19 mėnesių praleido už grotų dėl kaltinimų dalyvavus sąmoksle nuversti vyriausybę. Jis su daugeliu kitų kaltinamųjų buvo paleistas iš kalėjimo, o byla vėliau subliūško.

Turkija sako mokymo tikslais pasiuntusi į Libiją dešimtis karinių instruktorių padėti Tripolyje įsikūrusiai Nacionalinės santarvės vyriausybei (NSV), bandančiai atremti šalies rytus kontroliuojančio maršalo Khalifos Haftaro Libijos nacionalinės armija (LNA) puolimą.

Ankara tvirtina, kad jos kariai kovos veiksmuose Libijoje nedalyvauja.

Tarptautinės nevyriausybinė organizacijos „Reporteriai be sienų“ (RSF) sudarytame Pasaulio spaudos laisvės indekse Turkija užima 157 vietą tarp 180 valstybių.

CJP skelbia, kad gruodį Turkijoje už grotų buvo laikomi 47 žurnalistai.