„Mes nesiųsime antžeminių pajėgų“, – A.Davutoglu sakė grupei Turkijos laikraščių redaktorių, įskaitant dienraštį „Hurriyet“.

„Mes nenorime matyti „Daesh“ prie mūsų sienos“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje „Islamo valstybės“ arabišką akronimą.

Turkija pradėjo „antiteroristines“ operacijas kitapus savo sienų dviem kryptimis: šalies aviacija ir artilerija smogė IS ir Kurdistano darbininkų partijos (PKK) taikiniams Sirijoje bei Irake po virtinės Turkijoje surengtų smurto išpuolių. Ankara taip pat inicijavo konsultacijas su NATO dėl savo kampanijos prieš PKK separatistus ir IS džihadistus.

Pasak A.Davutoglu, Turkijos smūgiai IS ir PKK kovotojams Irake bei Sirijoje „pakeis jėgų pusiausvyrą“ regione.

Turkija taip pat uždegė žalią šviesą Jungtinėms Valstijoms naudotis jos svarbia karinių oro pajėgų baze netoli sienos su Sirija, bombarduojant IS taikinius.

Susitarimas dėl Turkijos pietuose esančios Indžirliko bazės naudojimo buvo pasiektas po kelis mėnesius trukusių įtemptų turkų ir amerikiečių pareigūnų derybų.

A.Davutoglu atsisakė pateikti tos sutarties detalių, bet nurodė, kad į Ankaros, kuri spaudė sąjungininkus nustatyti neskraidymo zoną, nuogąstavimus „tam tikru mastu“ buvo atsižvelgta.

„Palaikymas iš oro yra svarbus – aviacijos palaikymas Laisvajai Sirijos armijai ir kitiems nuosaikiems elementams, kovojantiems su „Daesh“, – sakė premjeras.

„Jeigu nesiųsime antžeminių pajėgų – o to mes nedarysime – kai kurie elementai, bendradarbiaujantys su mumis ant žemės, turės būti apsaugoti.“