Įtariamasis Samiras Handalas pirmadienį buvo areštuotas Stambulo oro uoste, atvykęs iš JAV. Jis nuvežtas į kalėjimą, kur gali būti laikomas 40 parų, antradienį pranešė Turkijos privati naujienų agentūra DHA.

S. Handalas arešto metu turėjo Haičio, Jordanijos ir palestiniečio pasus, sakoma DHA pranešime.

Haičio užsienio reikalų ministras Claude'as Josephas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad paskambino turkų kolegai Mevlutui Cavusoglu padėkoti už „vieno iš žmonių, labiausiai dominančių“ J. Moise'o nužudymo tyrėjus, areštą.

J. Moise'as buvo nušautas liepos 7 dieną savo namuose Port o Prense. Nors jau areštuota dešimtys asmenų, nužudyti prezidentą nurodžiusių žmonių tapatybė tebėra paslaptis.

Praėjusį mėnesį Jamaikoje buvo sulaikytas vienas buvęs Kolumbijos karininkas, ieškomas Haičio dėl prezidento nužudymo.

Haičio kariai, reaguodami į prezidento užpuolimą, nukovė tris kolumbiečius. Dar 18 kolumbiečių ir du haitiečių kilmės JAV piliečiai buvo sulaikyti.

J. Moise'o nužudymas padidino ir taip sunkią Haičio krizę. Šalyje nesaugu, ją krečia nusikaltėlių gaujų smurtas ir žmonių pagrobimai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją