Užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu žurnalistams sakė, kad „jei Turkija sako įžengsianti, ji įžengs“.

Turkija kelias savaites grasino surengti naują puolimą prieš kurdų kovotojus, kurie drauge su amerikiečiais išstūmė „Islamo valstybę“ (IS) iš šiaurinių ir rytinių Sirijos dalių. Tačiau Turkija šiuos kovotojus laiko teroristais.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas apie planuojamą JAV pajėgų išvedimą iš Sirijos paskelbė anksčiau šį mėnesį telefonu pasikalbėjęs su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu.

M. Cavusoglu sakė, kad Turkija turi „jėgos pati neutralizuoti“ IS, ir kritikavo Prancūziją, pažadėjusią likti Sirijoje nepaisant JAV sprendimo.

„Jei Prancūzija lieka Sirijoje ginti (Liaudies apsaugos dalinių) YPG, tai nebus naudinga nei Prancūzijai, nei YPG“, – sakė jis, paminėdamas pagrindines kurdų pajėgas Sirijoje.

R. T. Erdoganas Ankaroje žurnalistams sakė, kad Turkija atsižvelgia į D. Trumpo pareiškimą dėl Sirijos, o ne į Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono sprendimą. Tarptautinės koalicijos prieš IS, kuriai priklauso Turkija, JAV ir Prancūzija, ateitis lieka neaiški.

Turkijos prezidentas taip pat paskelbė, kad turkų delegacija vyksta į Maskvą ir kad jis susitiks su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Turkija Sirijos opozicijos vardu derėjosi su Rusija ir Iranu, remiančiais Sirijos vyriausybę.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)