„Prancūzija turi nedelsiant išaiškinti šį incidentą, - R.T.Erdoganas sakė per televiziją. - Prancūzijos valstybės vadovas taip pat privalo nedelsiant paaiškinti Prancūzijos, Turkijos ir pasaulio visuomenei, kodėl ... jis bendrauja su tais teroristais."

F.Hollande'as sakė, kad Sakine Cansiz, Fidan Dogan ir Leylos Soylemez nužudymas buvo „siaubingas" išpuolis. Prezidentas teigė, kad pažinojo vieną iš šių kurdžių ir kad ji „reguliariai su mumis susitikdavo".

Šios trys moterys ketvirtadienį buvo rastos nušautos į galvą Prancūzijos sostinės 10-ajme rajone įsikūrusiame Kurdistano informacijos centre; paskutinį kartą jos matytos gyvos trečiadienio vidurdienį prie minėto centro.

S.Cansiz buvo viena iš PKK steigėjų. Šis judėjimas 1984 metais pradėjo ginkluotą kovą dėl kurdų autonomijos pietryčių Turkijoje, o Ankara ir daugelis kitų tarptautinės bendruomenės narių jį laiko teroristine organizacija.

R.T.Erdoganas šeštadienį pakartojo, kad žudynių Paryžiuje priežastis veikiausiai buvo PKK vidinė nesantaika, taip pat jau ne pirmą kartą tvirtino, kad tuo išpuoliu galbūt siekiama sužlugdyti taikos derybas tarp Ankaros ir kalinamo PKK lyderio Abdullah Ocalano.

„Dėl Dievo meilės - klausiu: ar ši teroristinė organizacija nekalta? Ar ji iki šiol nebuvo įvykdžiusi tokių egzekucijų? - piktinosi jis. - Jeigu Dievas panorės, ši problema bus išspręsta - šiandien arba rytoj, anksčiau arba vėliau."

„Mes toliau dirbame ryžtingai. Esame nusiteikę viltingai, optimistiškai ir teigiamai žvelgiame į šį procesą, tačiau tuo pačiu esame atsargūs ir apdairūs."

Trys kurdės buvo nušautos praėjus kelioms dienoms po Turkijos žiniasklaidoje pasirodžiusio pranešimo, kad Ankara ir PKK vadovybė suderino preliminarų planą, kaip užbaigti jau tris dešimtmečius vykstantį konfliktą, nusinešusį daugiau nei 45 tūkst. žmonių gyvybių.

Kaip pranešama, šis susitarimas buvo pasiektas per naujas Ankaros ir A.Ocalano derybas, kurių tikslas, kaip pripažino vyriausybė - nuginkluoti sukilėlius.