„Dievui leidus, pažiūrėsime, kokios bus mūsų derybos su Talibanu ir... kur jos mus nuves“, – žurnalistams Stambule sakė R. T. Erdoganas.

Turkija derasi su JAV gynybos pareigūnais dėl savo pasiūlymo padėti saugoti ir valdyti Kabulo oro uostą, labai svarbų šalių galimybėms išlaikyti diplomatinį atstovavimą Afganistane po užsienio pajėgų išvedimo.

R. T. Erdoganas ir JAV prezidentas Joe Bidenas šį klausimą aptarė per savo primą asmeninį susitikimą birželį įvykusio NATO viršūnių susitikimo kuluaruose.

Turkija karo draskomame Afganistane yra dislokavusi šimtus karių, bet vienas turkų pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad tai nėra kovos veiksmuose dalyvaujančios pajėgos.

Ankara ir Vašingtonas aptarinėja tokius klausimus kaip JAV ir NATO finansinė ir logistinė parama Turkijos misijai, sakė pareigūnai.

Praėjusią savaitę Talibanas pasmerkė Turkijos pasiūlymą.

„Užsienio pajėgų – bet kokios šalies bet kokiu pretekstu – buvimą mūsų tėvynėje laikome okupacija“, – paskelbė Talibanas.

R. T. Erdoganas pareiškė, kad judėjimas „nesilaiko teisingo požiūrio“.

„Mūsų nuomone, Talibano požiūris šiuo metu yra ne tas, kaip musulmonas elgiasi su kitu musulmonu“, – sakė jis ir paragino judėjimą nutraukti savo okupaciją.

„Raginame Talibaną... kuo greičiau parodyti pasauliui, kad Afganistane nugali taika“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)