Siera Leonėje registruotas laivas „Razoni“, vežantis 26 tūkst. tonų kukurūzų, pirmadienį iš Odesos išplaukė į Tripolį Libane. Per naktį laivas plaukė palei Rumunijos pakrantę, bet maždaug 23 val. GMT (ir Lietuvos) laiku išjungė automatinę identifikavimo sistemą AIS, o tai reiškia, kad jo nebebuvo galima sekti, rašoma „Marine Traffic“ svetainėje. Kol kas Ankara nepateikė jokio tokio veiksmo paaiškinimo.

Iš pradžių dėl galimų minų „Razoni“ judėjo Ukrainos vandenyse labai lėtai – vos septynių mazgų greičiu, bet vėliau galėjo padidinti greitį, pranešė „Marine Traffic“. Vėliau laivą apžiūrės specialaus praėjusį trečiadienį įkurto jungtinio koordinavimo centro, kuriame dirba civiliai ir kariškiai tiek iš Ukrainos, tiek iš Rusijos, taip pat delegatai iš Turkijos ir Jungtinių Tautų, atstovai.

Pagal sutartą tvarką patikrinimai vyks ne pačiame Stambulo uoste, o jūroje, Bosforo sąsiaurio žiotyse. Žiniasklaida perspėta laikytis atokiau nuo laivo. „Kateriams nebus leista priartėti prie laivo. Pakrantės apsaugos vadovybė imsis atitinkamų priemonių“, – nurodė Gynybos ministerija.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją