Jameso Le Mesurier lavoną lapkritį šalia jo namų Stambulo Bejoglu rajone rado rytinių pamaldų į mečetę ėję maldininkai. Kitų žmonių DNR ant jo palaikų nebuvo rasta.

„Stambulo prokuratūra nutraukė baudžiamąjį tyrimą, pradėtą radus Bejoglu rajone buvusio Britanijos kariškio Jameso Gustavo Edwardo Le Mesurier lavoną“, – sakoma naujienų agentūros pranešime.

Teismo ekspertai nustatė, kad vyras mirė dėl traumos, patirtos nukritus iš didelio aukščio.

Turkijos policija anksčiau sakė, kad pagrindine incidento prielaida laiko savižudybę. J. Le Mesurier anksčiau yra kreipęsis į gydytojus dėl psichikos problemų.

Anot žiniasklaidos pranešimų, J. Le Mesurier vartojo vaistus nuo depresijos ir migdomuosius. Jo našlė pasakojo, kad prieš mirtį jos vyras kalbėjo, jog jam kyla minčių apie savižudybę.

J. Le Mesurieras buvo Sirijos civilinės gynybos savanorių grupę „Baltieji šalmai“ įkūrusios ir savanorius jai ruošusios organizacijos „May Day Rescue“ steigėjas ir vadovas.

Anatolijos naujienų agentūros pranešime sakoma, kad J. Le Mesurierui buvo 48 metai ir kad jis drauge su žmona prieš ketverius metus persikraustė į Turkiją.

Sirijos vyriausybė ir jos sąjungininkai, įskaitant Rusiją, kritiškai vertino „Baltųjų šalmų“ savanorius ir dėl jų darbo sukilėlių kontroliuojamuose rajonuose vadino juos užsienio valstybių agentais ar teroristais, kaltino juos cheminėmis atakomis.

Organizacija, turinti daugiau kaip 3 tūkst. savanorių opozicijos kontroliuojamuose rajonuose, sako, kad nuo 2013 metų išgelbėjo tūkstančius gyvybių ir registravo Sirijos vyriausybės atakas prieš civilius bei infrastruktūrą.