Turkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Tanju Bilgicas pareiškime nurodė, kad Teherano kaltinimuose nėra nieko, ką būtų galima vertinti „rimtai“.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ketvirtadienį sakė, jog perspėjo Irano prezidentą Hassaną Rouhani dėl kai kurių Irano žiniasklaidos pranešimų, kad jis ir jo šeima dalyvauja prekyboje nafta su IS džihadistais.

R. T. Erdoganas sakė, kad kalbėjosi su H. Rouhani telefonu ir pasakė jam: „Jūs brangiai sumokėsit, jei taip tęsis ir toliau“. Jis pridūrė, kad vėliau iraniečiai pašalino tas žinias iš savo interneto svetainės.

Turkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas T. Bilgicas patvirtino, kad abu prezidentai kalbėjosi telefonu, ir sakė, kad bet kokie bandymai iškreipti to pokalbio turinį yra „ne tik amoralūs, bet ir prilygstantys tiesos slėpimui nuo kaimyninės iraniečių liaudies“.

Atsakydama R.T.Erdoganui, Irano užsienio reikalų ministerija penktadienį paragino laikytis „abipusio mandagumo ir pagarbos santykiuose“, pranešė Irano žiniasklaida.

„Politikos ir pozicijų, kurios, (to) siekiant ar nesiekiant, privedė prie paramos terorizmui Sirijoje ir Irake, tąsa tik eskaluoja dabartinę krizę regione ir didina problemas šalims, kurios tęsia tokią politiką“, – sakė Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas Hosseinas Jaberas-Ansari , kurį citavo IRNA.

Rusija ir Iranas remia Sirijos prezidento Basharo al Assadorežimą.

Turkija remia sukilėlius, kurie kovoja su B. al Assadu, ir prisidėjo prie JAV vadovaujamos koalicijos, kovojančios su „Islamo valstybe“ Sirijoje.