Kaip praneša ria.ru, pagal šį Rusijos Baudžiamojo kodekso straipsnį, kaltininkams gresia iki šešerių metų įkalinimo kolonijoje. Tyrėjų duomenimis, 2013 m. sausio 3 d. turistas Denisas Burakovas ir jo draugas 33 m. Vladimiras Ščerbovas pasikėlė į kalno Mussa-Ačitaro viršūnę. Turistai nusprendė išbandyti ekstremalią pramogą – pasiridinėjimą didžiuliu rutuliu.

„Burakovas ir Ščerbovas turėjo ridentis rutuliu tam skirta trasa, tačiau dėl neaiškių priežasčių rutulys nukrypo nuo riedėti skirtos trajektorijos ir įkrito į Gončaricho tarpeklį. Rutulys riedėjo apie kilometrą ir sustojo ant užšalusio ežero, vadinamo Pavlinijaus akimi, esančiame Gončaricho tarpeklyje. Po kritimo dėl patirtų sužalojimų Burakovas mirė“, – rašoma pranešime spaudai.

DELFI primena, kaip dviems rusams pasiritinėjimas milžiniškame rutulyje Kaukazo kalnų Dombajaus kurorte baigėsi tragedija: rutuliui nusiritus į tarpeklį, vienas iš ekstremalų žuvo.

Denisas Burakovas iš Piatigorsko miesto įkalbėjo Vladimirą Ščerbakovą slides iškeisti į pavojingą pramogą. Vyrai, padedami instruktoriaus, įlipo į milžinišką rutulį, kuris buvo paleistas riedėti nuo kalno šlaito.

Tačiau netrukus rutulys pasuko ne ta trajektorija, kuria turėjo riedėti, ir pasileido tiesiai į pražūtį.

„Žmonės buvo aptikti rutulio viduje. D. Burakovas dar buvo gyvas, bet patyrė kompresinį stuburo lūžį ir vežamas į ligoninę mirė. Antrasis vaikinas patyrė smegenų sukrėtimą ir nedideles traumas. Turint galvoje jo porininko likimą, galima sakyti, kad jam tiesiog pasisekė. Jis jau išrašytas iš ligoninės ir išvyko namo į Piatigorską“, - laikraščiui „Komsomolskaja pravda“ pasakojo Tyrimų komiteto viršininko vyriausiasis padėjėjas Sergejus Šuvaevas.

Žuvusiojo draugai vaizdo kamera užfiksavo tragedijos pradžią. Iš vaizdo įrašo, kuris buvo paviešintas internete, galima suprasti, kad pasiritinėjimas milžiniškame rutulyje yra visai nebrangi pramoga. Į klausimą, kiek tai kainuoja, žmogus, pastūmęs rutulį į pražūtingą kelionę, atsako: „300 rublių“ (24 litai).

Po to moteriškas balsas už kadro klausia: „O kur paleidžiate riedėti?“. „Tuoj pamatysite“, - atsako jai. Kai rutulys pasileido riedėti nuo šlaito, bet ne pagilintu keliu, tapo aišku, kad viskas pakrypo neplanuota linkme.

„O kas ten?“, - klausia balsas už kadro, kai rutulys jau gerokai į kairę nukrypo nuo numatytos trajektorijos. „Ten nieko, katastrofa“, - pasigirsta atsakymas.