Per socialinius tinklus ir televiziją paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip liepsnas slopinanti medžiaga pilama iš sraigtasparnių ant liepsnojančių pastatų ir laukų pajūrio miestelyje Manavgate ir jo apylinkėse.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sakė, kad „nuo gaisro nukentėjusiems mūsų piliečiams bus suteikta visa būtina parama“. Jis pridūrė, kad pradėtas tyrimas dėl šios gaivalinės nelaimės.

Turkų žiniasklaida pranešė, kad į ligonines buvo paguldyti 62 žmonės – daugiausiai dūmais apsinuodiję vietos gyventojai, taip pat trys apdegę žmonės.

Liepsnas stengiasi malšinti šimtai miškų ūkio darbuotojų, padedant sraigtasparniams ir vienam lėktuvui.

Pasak vietos pareigūnų, keturi Manavgato rajonai turėjo būti evakuoti, bet gaisras iš dalies buvo suvaldytas.

„Tai neįtikėtinai prastas reginys“, – televizijai „CNN Turk“ komentavo Manavgato meras Sukru Sozenas.

Kol kas neaišku, kiek žmonių buvo paveikti, bet televizija NTV pranešė, kad vienoje miesto dalyje sudegė 20 namų, kuriuose gyveno apie 500 žmonių.

Tačiau valstybinė Anatolijos naujienų agentūra paneigė pirminius pranešimus, kad prevenciškai buvo evakuota viena vietos ligoninė.


Tirštų juodų dūmų kamuoliai kilo į padangę maždaug už 75 km į rytus nuo Turkijos kurortinio miesto Antalijos.


Pakrantės regionas aplink Antaliją yra mėgstama turistų europiečių, ypač Rusijos ir Rytų Europos šalių gyventojų, vasaros atostogų vieta.

Antalijos meras Muhittinas Bocekas patikino, kad gaisras nekelia jokio pavojaus šiam kurortui.

„Laimei, neužfiksavome jokių žūčių“, – sakė jis televizijai NTV ir pridūrė, jog liepsnos, regis, įsiplieskė iškart keturiose vietovėse.

„Tai galėtų reikšti padegimą, tačiau šiuo metu apie tai neturime aiškios informacijos“, – pažymėjo M. Bocekas.

Žemės ūkio ministras Bekiras Pakdemirli savo ruožtu patvirtino, kad gaisrai kilo keturiose vietose, bet pabrėžė, kad dar negalima pasakyti, dėl ko įsiplieskė liepsnos.

Jis pridūrė, jog ugnį kursto vėjai, kurių greitis siekia iki 50 km per valandą.

„Dabar mūsų darbas yra gesinti gaisrą, – televizijos eteryje pareiškė ministras. – Bus atliktas tyrimas, o priežastys bus nustatytos vėliau.“