„Mano duktė iš namų išėjo penktadienį ir mes nežinome, kur ji yra“, – sakė Amina Tyler pasivadinusios aktyvistės motina naujienų agentūrai AFP.

„Bijau dėl savo dukters, kuri šešerius metus buvo gydoma psichiatrų“, – pridūrė moteris.

Pasak motinos, ji pasitarė su A.Tyler gydytoju ir nusprendė vėliau pirmadienį pranešti apie dukters dingimą Vidaus reikalų ministerijai. Moteris kategoriškai neigia moterų teisių gynėjų versiją, jog jos dukterį pagrobti galėjo jos pačios šeimos nariai.

„Kai kurios grupės naudojasi mano dukters atveju“, – kalbėjo motina emocingu balsu.

„Nebuvo jokio pagrobimo. Mes tiesiog mėginame apsaugoti mūsų dukterį, neleisdami jai vienai vaikščioti, dėl jos saugumo“, – sakė motina.

Islamistus papiktinusi Tuniso aktyvistė internete paskelbė savo nuotraukas, kuriose ant nuogos krūtinės buvo užsirašiusi „Mano kūnas priklauso man“ ir „Dėjau ant jūsų moralės“.

Vėliau interviu Prancūzijos televizijai A.Tyler sakė, kad baiminasi dėl savo gyvybės ir nori išvykti iš Tuniso. Ji pasakojo, kad buvo sumušta vieno šeimos nario ir per prievartą yra laikoma namuose.

Už ramybės drumstimą jai gresia iki šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Savo veiksmais tunisietė įžūliai imitavo ukrainiečių feminisčių grupės „Femen“ aktyvistes, tuo dar labiau papiktindama radikaliuosius islamistus, kurie vis aktyviau reiškiasi po 2011 metų sausio mėnesio revoliucijos.

Anksčiau Tunisas buvo laikomas viena pažangiausių arabų šalių moterų teisių klausimu.

Tačiau nevyriausybinės organizacijos kaltina po 2011 metų režimą nuvertusios revoliucijos į valdžią atėjusią islamiškąją partiją Ennahda“ siekiu suvaržyti moterų teises.