Balsavimas vyks nuo 6.00 val. ryto (5.00 val. Grinvičo laiku) iki 22.00 val. vakaro maždaug 11 tūkst. balsavimo apylinkių visoje Šiaurės Afrikos šalyje.

Rinkimų komisijos ISIE duomenimis, iš 12 mln. Tuniso gyventojų, vyresnių nei 18 metų civilių, balsuoti užsiregistravo apie 9,3 mln. Tarp jų yra apie 356 tūkst. užsienyje gyvenančių asmenų, kurių balsavimas prasidėjo šeštadienį.

Referendumas rengiamas praėjus metams po to, kai K. Saiedas dramatiškai perėmė valdžią atleisdamas vyriausybę ir įšaldydamas parlamento veiklą. Visa tai vyko tuo metu, kai Tunisas susidūrė su augančiu sergamumu COVID-19 ir politine bei ekonomine krize.

Daug tunisiečių pritarė jo veiksmams, nukreiptiems prieš politines partijas ir tuometinį parlamentą, kurio veikla dažnai atsidurdavo aklavietėje, nors šalis ilgą laiką buvo giriama kaip vienintelė demokratija, atsiradusi po 2011 metų arabų šalių sukilimų.

Tačiau po vieno žmogaus valdymo metų, per kuriuos jis smarkiai išplėtė savo įgaliojimus ir nepadarė didelės pažangos spręsdamas gilias ekonomines problemas, K. Saiedo asmeninis populiarumas atsidurs dėmesio centre.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją