M.Brahimi yra antras iš dviejų pernai nužudytų opozicijos politikų, dėl kurių mirties kaltinami džihadistai. Tunisą – Šiaurės Afrikos valstybę, kurioje 2011-aisiais užgimė Arabų pavasario revoliucijos, - krėtė islamistų vykdytas smurtas.

Saugumo pajėgos „apsupo namą (netoli sostinės Tuniso), kur buvo pasislėpusi teroristų grupė. Po ilgo susišaudymo buvo areštuoti keturi elementai“, - sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Mohamedas Ali Aroui.

„Tarp jų yra Hmedas el Melki, kitaip - „Somalis“, vienas iš elementų, įtariamų kankinio Mohamedo Brahmi nužudymu“, - sakė jis ir pridūrė, kad per reidą buvo konfiskuota ginklų.

Vidaus reikalų ministerija pabrėžia, kad tai buvo sėkminga operacija“, - sakė atstovas, kuris kitų įtariamųjų tapatybės neatskleidė.

Šis pranešimas pasirodė po to, kai vyriausybė antradienį paskelbė, kad per policijos reidą žuvo islamistas, įtariamas opozicijos politiko Chokri Belaido nužudymu.

Užpuolikai Ch.Belaidą nužudė pernai vasario 6 dieną, o M.Brahmi – liepos 25-ąją, abu – prie jų namų.

Valdžia dėl šių žmogžudysčių kaltino su „al Qaeda“ siejamą džihadistų organizaciją „Ansar al Sharia“, bet pati grupuotė niekada neprisiėmė atsakomybės už šias ar kokias nors kitas atakas.