Jamphelio Yeshi karstas buvo užkeltas ant specialios pakylos priešais Cuglakhango šventyklą kalnų mieste Dharamsaloje, kuriame įsikūrusi Tibeto egzilinė vyriausybė. Medinis karstas buvo uždengtas Tibeto vėliava, o išeiviai ant jo mėtė apeigines šilkines skareles.

27 metų aktyvistas padegė save pirmadienį, o trečiadienį mirė nuo žaizdų. Ši protesto akcija buvo surengta prieš Kinijos prezidento Hu Jintao (Hu Dzintao) vizitą, kuris atvyko į Delį dalyvauti susitikime su Indijos, Rusijos, Brazilijos ir Pietų Afrikos Respublikos lyderiais.

J.Yeshi laidotuvių pradžioje nuskambėjo Tibeto nacionalinis himnas, po to prasidėjo pamaldos.

Vėliau jo palaikai buvo įkelti į greitosios pagalbos automobilį, papuoštą tibetiečių skarelėmis ir J.Yeshi portretais, ir išvežti į vietos krematoriumą, kur buvo atliktos tradicinės budistų apeigos.

Automobilį lydėjo jausminga minia, garsiai besimeldžianti ir skanduojanti šūkiu, tokiu kaip "Tegul kankinio Jamphelio Yeshi vardas tampa nemirtingu!"

Per pastaruosius metus Kinijos regionuose, kuriuose gyvena daug tibetiečių, susidegino apie 30 žmonių, protestuojančių dėl griežto Pekino valdymo.