Didžiosios Britanijos sostinės gatvėmis protestuotojus lydėjo gausios saugumo pajėgos. Demonstrantai skandavo: "Nemažinkite lėšų švietimui". Protestas buvo nukreiptas prieš planuojamus "apkarpymus" universitetams bei 2012 metais numatytą drastišką mokesčių už studijas didinimą.

Šiuo metu mokestis už mokslą yra vidutiniškai 3 tūkst. 300 svarų (4 tūkst. eurų), tačiau kitais metais jis turėtų daugiau nei padvigubėti. Trečdalyje universitetų įmoka sieks net 9 tūkst. svarų. "Tai tikrai yra bauda mūsų kartai. Aš nematau racionalaus paaiškinimo tam. Mes nežinome, ar mano mažoji sesutė galės studijuoti, net jei mano tėvai taupys", - sakė 18 metų istorijos ir politikos studentė Seli Bonsal (Sally Bonsall).

Organizatorių teigimu, proteste dalyvavo daugiau kaip 10 tūkst. žmonių, tačiau policija kalbėjo tik apie 2 tūkst. demonstrantų - perpus mažiau nei eitynes stebėję daugiau kaip 4 tūkst. policininkų.

Pernai lapkritį ir gruodį studentų protestai prieš mokesčio už mokslą didinimą peraugo į smurtą. Kad būtų išvengta socialinių neramumų pasikartojimo kaip vasarą, pareigūnams buvo leista, riaušių atveju, naudoti gumines kulkas.