Honkongo vyriausybės vyriausioji sekretorė Carrie Lam ketvirtadienį tvirtino, esą nepavykus su prodemokratiško judėjimo lyderiais vesti konstruktyvaus dialogo, derybos buvo atšauktos. Tai sukėlė studentų pasipiktinimą, todėl jie nusprendė vėl okupuoti Honkongo gatves.

Minia, užplūdusi gatvę netoli miesto vyriausybės pastato, skandavo „Honkongas – mūsų, saugokime jį“. Tarp protesto akcijos dalyvių – jaunimas, įskaitant ir moksleivius. Prie jų jungėsi biurų darbuotojai.

„Nenorime tokios valdžios, kuri taip elgiasi su žmonėmis, nekreipdama dėmesio į tūkstančius protestuotojų gatvėse. Gal jie mano, kad dėl pareigūnų tylėjimo žmonės išsiskirstys? Tačiau aš ir mano draugai neatsitrauks. Būsime čia tiek, kiek reikės“, – kalbėjo 16-metė Honkongo gyventoja.

Protestų dalyviai nepatenkinti centrinės Kinijos valdžios sprendimu keisti vietos rinkimų tvarką. Kinijos vyriausybė prižadėjo tautai, kad 2017-aisiais įvyks tiesioginiai Honkongo lyderio rinkimai. Tačiau šių metų rugpjūtį Pekinas pareiškė, kad lyderį turės patvirtinti Pekinui lojalus komitetas.