Chabarovsko mieste vykusį protestą stebėtojai pavadino bene didžiausiu per keletą metų. Kaip pranešama, protestuotojai gatvėse ir aikštėse skandavo „Laisvę“, „Maskva eik šalin“ ir „Putinas yra vagis“.

Vietos žiniasklaida skelbė, kad protestai buvo taikūs ir niekas nebuvo suimtas.

Gubernatoriaus atstovė Nadežda Tomčenko socialiniame tinkle „Instagram“ ėmėsi dėkoti protestuotojams už palaikymą. Ji parašė, kad regione toks susivienijimas buvo seniai regėtas, ir tiesiogiai kreipėsi į protestuotojus, jiems sakydama: „Užtikrinsime, kad jūsų balsai būtų išgirsti.“

Savo nekaltumą ginantis S. Furgalas prieš dvejus metus buvo išrinktas į su Kinija besiribojančio Chabarovsko regiono gubernatoriaus postą, rinkimuose nugalėjęs šalies valdančiajai partijai „Vieningoji Rusija“ atstovavusį posto senbuvį.

Jis laikomas „pasikėsinimo nužudyti organizatoriumi ir (įtariamas) nužudžius keletą verslininkų“ 2004 ir 2005 metais, pranešime teigė Tyrimų komitetas.

S. Furgalo Liberalų demokratų partija (LDPR) pasmerkė kaltinimus nužudymu kaip politiškai motyvuotus. „Tai yra labai didelė politinė byla“, – po ketvirtadienį įvykusio S. Furgalo suėmimo pareiškė LDPR lyderis Vladimiras Žirinovskis.