N.Savčenko laikoma kalėjime Voronežo mieste.

„Nuvyksime į Voronežą maždaug savaitės viduryje“, – vienas iš advokatų, Markas Feiginas, šeštadienį parašė socialiniame tinkle „Twitter“. Jis nurodė, kad kitais Ukrainos karininkės gynėjais taps Nikolajus Polozovas ir Ilja Novikovas.

M.Feiginas anksčiau yra gynęs Kremliaus politiką kritikuojančios merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ nares, opozicijos aktyvistą Leonidą Razvozžajevą, Kazachstano politiką ir verslininką Muchtarą Abliazovą, taip pat žaliųjų organizacijos „Greenpeace“ laivo „Arctic Sunrise“ įgulos narius, suimtus per ekologinio protesto akciją Barenco jūroje.

N.Polozovas taip pat yra gynęs „Pussy Riot“ muzikante, o šiuo metu yra opozicijos lyderio Sergejaus Udalcovo advokatas.

31-erių N.Savčenko tarnavo Ukrainos taikdariškų pajėgų kontingente Irake, vėliau, 2009 metais ji baigė Ivano Kožedubo oro pajėgų universitetą Charkove.

Šiais metais ji kariavo Ukrainos rytuose savanorių batalione „Aidar“, o liepos mėnesį, anot žiniasklaidos, po maždaug 30 dienų mūšių pateko į separatistų kovotojų nelaisvę prie Ščastjos miesto (Luhansko srityje). Ji yra vyresnioji leitenantė.

Rusija trečiadienį pranešė, kad N.Savčenka buvo suimta ir apkaltinta pagalba žmogžudystėje dėl birželį įvykusio incidento, pareikalavusio dviejų Rusijos valstybinės televizijos žurnalistų gyvybių. Maskva nurodė, jog ukrainietė pilotė kirto Rusijos sieną be dokumentų, apsimetusi pabėgėle, tačiau Kijevas tokius pareiškimus vadino absurdiškais ir sako, kad ji buvo sučiupta separatistų kovotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)