„70 lėktuvų Ukrainos armijai! Mūsų partneriai mums perduoda orlaivių Mig-29 ir Su-25! Jei reikės, jie galės bazuotis Lenkijos aerodromuose, iš kurių Ukrainos lakūnai skris vykdyti kovinių užduočių“, – rašoma pranešime.

Spaudos tarnybos duomenimis, Bulgarija perduoda 16 naikintuvų Mig-29 ir 14 šturmo lėktuvų Su-25, Lenkija – 28 lėktuvus Mig-29, Slovakija – 12 lėktuvų MiG-29.

Apie pagalbą Ukrainai praneša ir vis daugiau šalių. Australija skirs 50 mln. JAV dolerių (44,7 mln. eurų) Ukrainos gynybai remti ir dar 25 mln. dolerių (22,3 mln. eurų) humanitarinei pagalbai, antradienį pranešė CNN.

Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas per spaudos konferenciją pareiškė, kad letalinės ir neletalinės ginkluotės pagalbos pakete, skirtame padėti Ukrainai atremti ją užpuolusios Rusijos pajėgas, bus raketų.

Pasak jo, prieštankinių raketų naudojimas Ukrainos pajėgoms nepaprastai pasiteisino.

„Mes atsiliepiame į prezidento (Volodymyro) Zelenskio prašymą: jis pasakė, kad mums reikia amunicijos, o ne pavėžėjimo, ir būtent tai mes darome... mes suteiksime 50 mln. JAV dolerių Ukrainai paremti letaline ir neletaline (ginkluote)... kalbame apie raketas, kalbame apie amuniciją“, – sakė S. Morrisonas.

Dar 25 mln. JAV dolerių bus skirta humanitarinei paramai ir pagalbai tarptautinėms organizacijoms, patenkinti žmonių, bėgančių nuo smurto Ukrainoje, poreikius, nurodė jis.

Pastarasis pranešimas buvo paskelbtas Australijai jau ėmusis virtinės priemonių, kuriomis siekiama nubausti Rusiją už jos invaziją į Ukrainą, įskaitant asmenines sankcijas.

Europa su sąjungininkėmis pasirengusios naujoms sankcijoms Rusijai

Europa ir jos sąjungininkės pasirengusios naujoms sankcijoms prieš Rusiją dėl jos invazijos į Ukrainą. Tai pirmadienio vakarą po Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Lenkijos, Rumunijos, JAV, Kanados ir Japonijos vadovų bei ES ir NATO atstovų vaizdo konferencijos pranešė Eliziejaus rūmai Paryžiuje. Baudžiamosios priemonės esą gali būti paskelbtos „ateinančiomis dienomis“.

„Bus naujų sankcijų. Tai prioritetas“, - sakoma pranešime. Esą skubiai būtina Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui padidinti karo kaštus ir „pakeisti jo skaičiavimus“. Tačiau jau ir dabar paskelbtos sankcijos yra „skausmingesnės nei tikėjosi prezidentas V. Putinas“.

Savaitgalį Ukrainos sąjungininkės susitarė iš SWIFT finansų sistemos pašalinti virtinę Rusijos bankų. Pirmadienį įsigaliojo draudimas Rusijos lėktuvams skristi virš ES šalių. Rusijai į tai reagavo uždarydama savo oro erdvę oro bendrovėms iš 36 valstybių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės