„Tai turėtų baigtis dabar, kuo greičiau“, – pareiškė Baltųjų rūmų vyriausiasis teisininkas Patas Cipollone (Patas Sipolonė), užbaigdamas gynybos argumentų pristatymą, kurio metu D. Trumpas buvo vaizduojamas auka, o respublikonų viltis dėl greitos teismo pabaigos žlugdantis potencialus liudytojas J. Boltonas – nesvarbiu veikėju.

Nors per ankstesnę dieną vykusį posėdį gynybos komanda beveik nekalbėjo apie J. Boltoną, advokatas Jay Sekulowas tiesiogiai ėmėsi šio klausimo ir „nepriimtinu“ pavadino jo rankraštį, kuris, kaip teigiama, prieštarauja svarbiam gynybos argumentui dėl D. Trumpo reikalų su Ukraina.

Šiuo argumentu siekta užbėgti už akių demokratų raginimams iškviesti papildomų liudytojų, įskaitant J. Boltoną. Pastarasis būsimoje knygoje rašo, jog D. Trumpas pasakė jam norintis sulaikyti karinę pagalbą Ukrainai, kol ši padės tirti prezidento politinio varžovo, demokrato Joe Bideno veiklą.

„Tai ne nutekinimų ir nepagrįstų rankraščių žaidimas“, – sakė J. Sekulowas.

Pirmadienį vakare D. Trumpo advokatas Alanas Dershowitzas pateikė argumentą, kad niekas J. Boltono rankraštyje, net jei jis teisingas, neprilygsta apkaltos vertam nusižengimui.

J. Sekulowas taip pat siekė pakirsti pasitikėjimą J. Boltono knyga ir pažymėjo, kad generalinis prokuroras Williamas Barras ginčijo J. Boltono jam priskirtus komentarus.

Teisininkų komanda taip pat leidosi į sritis, kurias demokratai laiko nesusijusiomis su apkalta, ir kritikavo buvusį FTB direktorių Jamesą Comey, be to, pasinaudojo FTB pripažintomis sekimo klaidomis atliekant tyrimą dėl Rusijos kišimosi į JAV rinkimus.

D. Trumpo advokatai įrodinėjo, kad JAV konstitucijos sudarytojai pasirūpino užtikrinti, kad apkalta būtų siaurai apibrėžiama, o atitinkami nusikaltimai – aiškiai išvardyti.

„Kartelė apkaltai negali būti nuleista taip žemai, – sakė J. Sekulowas. – Pavojus. Pavojus. Pavojus. Šiuos [apkaltos] straipsnius būtina atmesti. Konstitucija to prašo. Teisingumas to reikalauja.“