Daugiau kaip dviem dešimtims Lotynų Amerikos lyderių, su kuriais susitiko Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos kuluaruose, D. Trumpas pasakė, kad socializmas sunaikino naftos turtingą Venesuelą, bet šios šalies žmonės „bus laisvi“.

„Šiandien venesueliečiai badauja ir miršta dėl vaistų stygiaus. Palaikysime Venesuelos žmones kiekvieną mielą dieną“, – sakė jis.

D. Trumpas neįsileido į JAV N. Maduro vyriausybės aukšto rango narių, rodo Baltųjų rūmų interneto svetainėje paskelbta proklamacija.

Dokumente sakoma, kad prezidentas uždraudžia atvykti tiems, „kas formuluoja, įgyvendina ar išnaudoja politiką ar veiksmus, pakertančius Venesuelos demokratines institucijas arba kenkiančius joms, ar trukdančius atkurti Venesueloje konstitucinę vyriausybę“.

Venesuelą yra apėmusi ekonominė ir politinė krizė, šalies lyderiu tvirtina esantis ir N. Maduro, ir laikinuoju šalies prezidentu pasiskelbęs Juanas Guaido.

Jungtinės Valstijos ir dar daugiau kaip 50 valstybių Venesuelos, kuriai smogė žemos naftos kainos, prastas valdymas ir JAV sankcijos, lyderiu pripažįsta J. Guaido.

Dauguma tarptautinės bendruomenės nepripažino prieštaringai vertinamų praėjusių metų rinkimų, per kuriuos N. Maduro gavo antrą kadenciją.

Per minėtą susitikimą viename Niujorko viešbučių D. Trumpas pridūrė, jog Amerika „daro viską, ką gali, kad izoliuotų N. Maduro ir jo draugus“.

„Venesuelos atstatymas gali prasidėti tą akimirką, kai įvyks taiki pereiga“, – sakė jis kitiems lyderiams, tarp kurių buvo Argentinos, Čilės ir Ekvadoro prezidentai.

Venesuela kenčia nuo hiperinfliacijos ir būtiniausių prekių, nuo maisto iki vaistų, trūkumo. Dėl šios krizės nuo 2016 metų iš šalies pabėgo maždaug 3,6 mln. žmonių.