„Turkijai ateina didelės sankcijos!“ – pareiškė D. Trumpas, savaitgalį Turkijai suintensyvinus puolimą prieš kurdus, kurie buvo svarbūs JAV sąjungininkai kovoje su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS).

Tačiau D. Trumpas taip pat leido suprasti, kad kurdai bando įtraukti Jungtines Valstijas į konfliktą. Jo teigimu, kurdai sąmoningai paleidžia kai kuriuos įkalintus IS džihadistus, kad mes „įsitrauktume“ į šį konfliktą.

„Ar žmonės tikrai galvoja, kad mes turėtume pradėti kariauti su NATO nare Turkija?“ – klausė D. Trumpas, apgailestaudamas dėl „niekada nesibaigiančių karų“.

„Tie patys žmonės, kurie įtraukė mus į tą košę Artimuosiuose Rytuose, yra žmonės, kurie nori ten pasilikti!“ – kalbėjo jis.

Savaitgalį D. Trumpas nurodė atitraukti maždaug 1 tūkst. JAV karių iš pasienio regiono šiaurės Sirijoje, kad jie neatsidurtų konflikto zonoje.

„Amerikiečių pajėgos gali pakliūti tarp dviejų priešiškų [viena prie kitos] artėjančių kariuomenių, ir tai yra labai netinkama situacija“, – sekmadienį interviu CBS laidai „Face the Nation“ sakė gynybos sekretorius Markas Esperis.