„Jei dar kada nors pagrasinsite Jungtinėms Valstijoms, susidursite su tokiomis pasekmėmis, su kokiomis per visą žmonijos istoriją buvo susidūrę nedaug kas“, - Irano prezidentui Hassanui Rouhaniui skirtoje tviterio žinutėje, parašytoje didžiosiomis raidėmis, įspėjo D. Trumpas.

Anksčiau sekmadienį Irano lyderis savo ruožtu buvo įspėjęs D. Trumpą „netampyti liūto už ūsų“ ir tvirtino, kad konfliktas su Iranu būtų „visų karų motina“.

JAV prezidentas į tai didžiosiomis raidėmis atrėžė: „Nebesame šalis, kuri gintų jūsų beprotiškus smurto ir mirties žodžius. Saugokitės!„

Gegužę D. Trumpas paskelbė, kad JAV traukiasi iš sunkiai pasiekto branduolinio susitarimo su Teheranu, pagal kurį, mainais į Irano branduolinės programos apribojimą, šalies režimui buvo panaikintos sankcijos.

Paskelbus apie Vašingtono išstojimą iš susitarimo, JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo pristatė griežtesnę šalies liniją Irano atžvilgiu. Pagal ją JAV žada, kad naujosios sankcijos Iranui bus panaikintos tik tuo atveju, jei jis nutrauks savo balistinių raketų programą ir nebesikiš į regione vykstančius konfliktus.