„Sveikinu Borisą Johnsoną su jo puikia PERGALE!“ – parašė JAV vadovas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Britanija ir Jungtinės Valstijos dabar galės laisvai pasirašyti didžiulį naują prekybos susitarimą po „BREXITO“. Šis susitarimas turi potencialo būti daug didesnis ir pelningesnis nei bet koks susitarimas, kurį galėtume pasirašyti su ES“, – tvirtino D. Trumpas.

B. Johnsonas prekybos susitarimą su JAV liaupsino kaip prizą už JK išstojimą iš ES, bet opozicinė Leiboristų partija tvirtina, kad tai atvers JAV firmoms britų branginamą Nacionalinę sveikatos apsaugos tarnybą (NHS).

Ministras pirmininkas tai ne kartą neigė, o D. Trumpas, kuris per vieną ankstesnį vizitą sakė, kad galima derėtis dėl „visko“, praėjusią savaitę tvirtino, kad nesidomi NHS.

D. Trumpas Londone lankėsi kelios dienos prieš rinkimus – dalyvavo ten vykusiame NATO viršūnių susitikime. Jis gyrė B. Johnsoną kaip „labai gabų“ lyderį, bet iš esmės stengėsi nekomentuoti rinkimų.

B. Johnsonas buvo priverstas neigti, kad per tą vizitą vengė JAV prezidento, kurio viešai nepasveikino Dauningo gatvėje ir su kuriuo buvo susitikęs be žiniasklaidos kamerų.