Devyni prisiekusieji atmetė E. Jean Carroll kaltinimą išžaginimu, tačiau vienbalsiai patvirtino kitus jos skundus atidžiai stebėtame civiliniame procese po mažiau nei tris valandas trukusių svarstymų.

Tai pirmas kartas, kai D. Trumpas susidūrė su teisinėmis pasekmėmis dėl virtinės seksualinės prievartos kaltinimų, pateiktų prieš dešimtmečius – o buvęs lyderis iš karto atmetė nuosprendį ir pavadino „gėda“.

79 metų E. Jean Carroll pernai padavė D. Trumpą į teismą, teigdama, kad 1996 metais jis ją išprievartavo prabangios parduotuvės „Bergdorf Goodman“, esančios Manhatano Penktojoje aveniu, persirengimo kabinoje.

Buvusi žurnalo „Elle“ apžvalgininkė taip pat teigė, kad D. Trumpas ją apšmeižė, kai pavadino „visiška aferiste“ po to, kai ji 2019 metais viešai paskelbė šį kaltinimą.

76 metų D. Trumpas, respublikonų nominacijų į prezidento postą kitų metų prezidento rinkimuose favoritas, jos ieškinį pavadino „apgavyste“ ir „melu“.

Prisiekusieji nusprendė, kad E. Jean Carroll pakankamai svariai įrodė seksualinį išnaudojimą – faktiškai seksualinį kontaktą be sutikimo – ir priteisė jai 2 mln. dolerių.

Šeši prisiekusieji vyrai ir trys moterys taip pat nurodė, kad D. Trumpas turėtų sumokėti E. Jean Carroll beveik 3 mln. dolerių už šmeižtą.

Po nuosprendžio E. Jean Carroll šypsodamasi paliko Manhatano federalinį teismą, bet su žurnalistais nekalbėjo. „Esame labai laimingi“, – sakė jos advokatė Roberta Kaplan.

D. Trumpas savo socialinės žiniasklaidos platformoje „Truth Social“ pasmerkė bylos baigtį. „Visiškai neįsivaizduoju, kas yra ši moteris, – rašė jis didžiosiomis raidėmis. – Šis nuosprendis yra gėda – didžiausios visų laikų raganų medžioklės tęsinys“.

D. Trumpo 2024 metų rinkimų kampanijos komanda pareiškė, kad ši byla yra „politinės pastangos“ sužlugdyti D. Trumpo planus grįžti į Baltuosius rūmus ir kad jis pateiks apeliaciją.

Dvi savaites trukusiame civilinės bylos nagrinėjime E. Jean Carroll pasakojo, kad dėl užpuolimo ji jautė „gėdą“ ir negalėjo užmegzti romantiškų santykių. Pasak jos, jai prireikė daugiau nei 20 metų išeiti į viešumą, nes „bijojo“ D. Trumpo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją