Šiemet, prezidento kadencijai persiritus į antrąją pusę, D. Trumpas išreiškė nusivylimą, kad siena nebuvo pastatyta, o imigrantai rekordiniu greičiu plūsta į JAV per pietinę šalies sieną.

Šį pavasarį susitikimo metu D. Trumpas pateikė pasiūlymą sienos apsaugą užtikrinti pasitelkiant roplius. Toks pasiūlymas labiau priminė Ačafalajos pelkę Luizianoje nei sienos kirtimo punktą pietvakarinėje šalies dalyje.

„Privačioje aplinkoje prezidentas dažnai kalbėdavo apie sienos sutvirtinimą vandens pripildytu grioviu, kuriame knibždėtų gyvatės ar aligatoriai, ir ragino padėjėjus paskaičiuoti, kiek toks projektas galėtų kainuoti. Jis norėjo, kad pati siena būtų elektrifikuota, o viršuje būtų smaigaliai, galintys pradurti žmogaus audinius“, – teigiama antradienio naktį paskelbtame „New York Times“ pranešime.

Pranešime toliau aiškinama, kad prezidento padėjėjai teigė, jog D. Trumpas siūlė šaudyti imigrantams į kojas, jei šie mėtytų akmenis į JAV karius. D. Trumpui patarėjai pasakė, jog šaudyti imigrantams į kojas ar paleisti gyvates ir aligatorius, kad juos pultų, būtų neteisėta.

„Prezidentas buvo susierzinęs. Manau, jis pasinaudojo ta akimirka, kad spustelėtų perkrovimo mygtuką. Prezidentas norėjo, kad viskas būtų greitai sutvarkyta“, – kovą sakė buvęs JAV imigracijos ir muitinės kontrolės tarnybos direktorius Thomasas D. Homanas.

Numatyta susitikimo trukmė buvo pusvalandis, tačiau jis išsitęsė iki poros valandų. Galiausiai D. Trumpas įsiuto dėl esminio klausimo, kuris 2016-aisiais padėjo jam pasiekti pergalę prezidento rinkimuose.

„Dėl jūsų atrodau kaip idiotas! Man to reikėjo. Tai mano klausimas”, – susitikime ant kitų šaukė D. Trumpas.