„Labai grubūs liftų rėksniai yra apmokami profesionalai, kurie tik siekia parodyti senatorius iš blogosios pusės. Nepasiduokite tam!“- parašė D. Trumpas savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“, veikiausiai turėdamas omenyje incidentą per praeitą savaitę vykusį B. Kavanaugh kandidatūros svarstymą Senato komitete, kai dvi moterys lifte užsipuolė vieną senatorių ir jam priekaištavo dėl pademonstruotos paramos šiam teisėjui.

„Be to, pasižiūrėkite į visus tuos profesionaliai pagamintus vienodus plakatus, už kuriuos sumokėjo Sorosas ir kiti. Tai nėra kur nors rūsyje iš meilės pagaminti ženklai! #Troublemakers (#Ramybės drumstėjai)", - rašė jis.

Senatas turėtų penktadienį balsuoti dėl tolesnio B. Kavanaugh kandidatūros į Aukščiausiojo Teismo teisėjus tvirtinimo, respublikonams ignoruojant demokratų priekaištus, kad FTB tyrimas dėl kandidatui mestų kaltinimų lytiniu smurtu buvo atliktas skubotai ir neužbaigtas.

Jei dauguma senatorių tam pritars, šeštadienį vyks galutinis balsavimas dėl D. Trumpo kandidato paskyrimo, kuris gali dešimtmečiams užtikrinti respublikonų persvarą devynių teisėjų teisme.

Ketvirtadienį protestuotojai plūdo į Kapitolijų ir blaškėsi Senato koridoriais, siekdami paveikti įstatymų leidėjus, kurie paeiliui ėjo į slaptiems pasitarimams skirtą patalpą rūsyje peržiūrėti FTB ataskaitos dėl B. Kavanaugh vienintelės kopijos.

Per protestus buvo suimta daugiau nei 300 žmonių, tarp jų komikė Amy Schumer, kuri yra Senato demokratų lyderio Chucko Schumero pusbrolio duktė, ir manekenė Emily Ratajkowski.

JAV verslo magnatas G. Sorosas buvo D. Trumpo varžovės demokratų kandidatės Hillary Clinton rėmėjas per 2016 metų prezidento rinkimų kampaniją.

Nacionalistai visame pasaulyje kaltina G. Sorosą finansuojant protestus, kuriais siekiama daugiau laisvių ir daugiakultūriškumo.

Žurnalas „Forbes“ jį įtraukė į turtingiausių pasaulio žmonių sąrašą.

1992 metais šis Volstrito analitikas išgarsėjo kaip „žmogus, sužlugdęs Anglijos banką“, kai jo agresyvios machinacijos su svaru išmetė svarą iš bendro Europos valiutų mainų mechanizmo.