„Jie (Kinijos valdžia) padarė siaubingą dalyką. Aš nemanau, kad jie specialiai tai padarė, bet tai buvo padaryta, galbūt dėl nekompetentingumo. Galbūt tai išsiveržė į išorę, o jie nežinojo, kaip apie tai pranešti“, - teigė Baltųjų rūmų šeimininkas. D. Trumpas priminė, jog JAV norėjo nusiųsti Kinijai į pagalbą savo specialistų, bet sulaukė neigiamo atsakymo.

Pasak JAV prezidento, infekcija išplito į daugiau kaip 180 valstybių. „Ji beveik visose šalyse“, - sakė D. Trumpas. „Pažiūrėkite, kas darosi Rusijoje, situacija siaubinga, - teigė jis. – Ir šitaip visame pasaulyje“.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius viršijo 3,8 milijono, mirė daugiau kaip 260 tūkstančiai infekuotųjų.

Oficialiais duomenimis, Rusijoje užfiksuoti 187 859 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, mirė 1 723 infekuotieji.

Pasak Johnso Hopkinso universiteto atstovų, Jungtinėse Valstijose nustatyta daugiau kaip 1,2 milijono užsikrėtimo koronavirusu atvejų, daugiau kaip 75,6 tūkstančio žmonių mirė.