JAV prezidentas atkreipė dėmesį į iki rekordinių aukštumų išaugusią JAV akcijų rinką ir pabrėžė, kad neseniai įvesta mokesčių reforma, kuria siekiama palengvinti mokestinę naštą, yra nepaprastai svarbi. „Šalis „JAV“ ekonominiu požiūriu tampa vis stipresnė, nedarbas siekia rekordiškai žemą lygį. Mūsų klestėjimas padeda visam pasauliui“, - sakė jis.

D. Trumpas taip pat pažadėjo, kad JAV sudarys prekybos susitarimą su Jungtine Karalyste, kai pasitrauks iš Europos Sąjungos (ES). „Žinome, kad dėl „Brexit“ turite dvejų metų apribojimą (nuo pasitraukimo iš ES momento 2019 m. kovo iki 2021 metų), bet kai šis laikotarpis pasibaigs, mes sudarysime su jumis prekybos sutartį... būsime jūsų svarbus prekybos partneris“, - pažadėjo jis.

Jungtinė Karalystė 2019 metų kovo pabaigoje išstos iš Bendrijos. Ministrė pirmininkė Theresa May praėjusių metų rugsėjį pasiūlė dvejų metų pereinamąjį laikotarpį po „Brexit“, per kurį Londonas dar liktų ES vidaus rinkoje ir Muitų sąjungoje.

JK gyventojai 2016 metais referendume 52 proc. balsų dauguma pasisakė už „Brexit“. Tačiau pastaruoju metu skeptiškumas dėl išstojimo Didžiojoje Britanijoje auga.