D. Trumpo lėktuvas „Air Force One“ 12 val. 34 min. vietos (19 val. 34 min. Lietuvos) laiku pakilo iš šalia Vašingtono įsikūrusios Andrewso oro pajėgų bazės. Trečiadienį ir ketvirtadienį Vietnamo sostinėje vyks antrasis JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimas.

Prieš išvykdamas į Vietnamą D. Trumpas optimistiškai kalbėjo apie savo lūkesčius ir sakė besitikintis „grandiozinio susitikimo“ Hanojuje.

„Norime denuklearizacijos“ Korėjos pusiasalyje, pridūrė JAV prezidentas.

Per pirmąjį viršūnių susitikimą, įvykusį pernai birželį Singapūre, Kim Jong Unas pasižadėjo „dirbti dėl Korėjos pusiasalio visiškos denuklearizacijos“, bet nuo tada beveik jokios pažangos nebuvo pasiekta, todėl abu lyderiai sulaukė kritikos, kad jie tesistengė atsidurti žiniasklaidos dėmesio centre ir gauti trumpalaikės naudos.

JAV ypatingasis atstovas Šiaurės Korėjai Stephenas Biegunas praeitą mėnesį pripažino, kad Pchenjanas ir Vašingtonas neturi „bendro sutarimo, ką apima denuklearizacija“.

Jungtinės Valstijos ne kartą reikalavo, kad Šiaurės Korėja visiškai patikrinamu būdu likviduotų savo branduolinį arsenalą.

Tuo metu Pchenjanas denuklearizaciją supranta plačiau ir siekia užsitikrinti, kad nebebūtų jam taikomos sankcijos ir būtų panaikinta JAV keliama grėsmė – įskaitant Amerikos karinį buvimą Pietų Korėjoje ar net platesniame regione.