Kremliaus pareiškime teigiama, kad abu lyderiai kalbėjo apie būtinybę bendrai siekti ginklavimosi varžybų ribojimo bei apie ekonominio bendradarbiavimo plėtrą. Su pasitenkinimu esą užfiksuotas „tam tikras“ įtampos Korėjos pusiasalyje sumažėjimas. D. Trumpas ir V. Putinas taip pat pasisakė už bendradarbiavimą „kovoje su tarptautiniu terorizmu“. Pokalbis apskritai esą buvo „konstruktyvus ir dalykiškas“.

V. Putinas sekmadienį vykusiuose rinkimuose buvo patvirtintas prezidentu dar vienai kadencijai, jis surinko 76,7 proc. balsų. Tokios Rusijos sąjungininkės, kaip Kinija ir Indija, iš karto pasveikino V. Putiną su pergale. Tuo tarpu Vakarų valstybės delsė tai daryti.

Rusijos vaidmuo Sirijos pilietiniame kare, Ukrainos konfliktas bei kaltinimai dėl Maskvos kišimosi į JAV prezidento rinkimų kampaniją 2016-aisiais sukėlė didelę įtampą taro Maskvos ir Vakarų. Frontai dar labiau paaštrėjo po išpuolio prieš buvusį šnipą Sergejų Skripalį Didžiojoje Britanijoje.

V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas agentūrai „Interfax“ sakė, kad pastaroji tema per pokalbį telefonu su D. Trumpu nebuvo aptarta.