Nueinantis prezidentas, anot šaltinių, ankstų trečiadienio rytą ketina sraigtasparniu paskutinį kartą pakilti iš Baltųjų rūmų ir išvykti visam laikui.

D. Trumpas bus pirmasis prezidentas per pastaruosius pusantro šimto metų, nesiteikęs dalyvauti savo įpėdinio inauguracijoje.

Anonimiškumą pageidavęs išlaikyti pareigūnas penktadienį atskleidė, kad D. Trumpas planuoja vykti į Floridoje esantį savo golfo klubą „Mar-a-Lago“, kuris yra oficialioji skandalingojo politiko gyvenamoji vieta. Čia esą D. Trumpas ketina apsistoti išsikraustęs iš Baltųjų rūmų.

Spėjama, kad nueinantis prezidentas Vašingtoną paliks gerokai prieš J. Bideno inauguraciją ant Kapitolijaus laiptų. Ceremonija planuojama trečiadienio vidurdienį.

D. Trumpas, daugiau nei du mėnesius bandęs pakeisti lapkritį įvykusių prezidento rinkimų rezultatus ir skleidęs melagingas konspiracijos teorijas apie neva suklastotus rinkimus, naujojo prezidento inauguracijoje nedalyvaus.

Kadenciją baigiantys JAV prezidentai visuomet tradiciškai stovi ant Kapitolijaus laiptų, kol jų įpėdiniai duoda priesaiką. Taip pademonstruojama parama taikiam valdžios perdavimui.

Tiesa, penktadienį, praėjus daugiau nei dviem mėnesiams po rinkimų ir likus vos penkioms dienoms iki inauguracijos, JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as pagaliau telefonu pasikalbėjo su savo būsima įpėdine Kamala Harris.