D. Trumpas ne kartą yra užsipuolęs demokratus, o sausį, kai buvo laikinai uždaryta vyriausybė, ne juokais susirėmė su N. Pelosi.

Antradienį skaitydamas metinį pranešimą Amerikos lyderis paragino Vašingtoną atsisakyti keršto, pasipriešinimo ir baudimo politikos, o vietoje to pereiti prie neišsemiamo bendradarbiavimo, kompromisų ir bendros gerovės potencialo.

Reaguodama į šiuos žodžius, N. Pelosi atsistojo ir ėmė taip sarkastiškai ploti pabrėžtinai ištiestomis rankomis, kad jei tai būtų buvusios futbolo varžybos, ją tikrai būtų pašalinę, ironizuoja theguardian.com.

Šis jos gestas žaibiškai pasklido tviteryje, socialinio tinklalapio vartotojai pateikė įvairiausių plojimo komentarų – pradedant feministine pašaipa, baigiant naujovišku prakeiksmu.

Vėliau N. Pelosi pakomentavo (šį kartą žodžiais) prezidento kalbą pranešime – jame ji nebuvo nusiteikusi vos švelniau, tiesa, kritikavo D. Trumpą dėl baimės kurstymo ir Kongreso darbo trukdymo, taip pat gyrė Stacey Abrams atsakymą demokratų vardu.

Deja, ji neužsiminė apie gestą, kuriam socialinėje erdvėje jau uždėta grotažymė #PelosiClap („Pelosi plojimas“).

O tviteryje po jos plojimo jau sukurtas animacinis GIF failas, taigi net pamiršus D. Trumpo kalbą, žmonės, tikėtina, dar ilgai pasitelks jį, reikšdami nepritarimą.