Šaulys sekmadienį Baton Ruže nušovė tris policininkus ir dar kelis sužeidė. Vienas pareigūnas sužeistas sunkiai, jis kovoja dėl gyvybės, sakė policijos vadas Mike'as Edmonson'as. Policininkai tapo išpuolio aukomis, kai sulaukta skambučio apie netoli policijos nuovados vaikščiojantį ginkluotą vyrą. Kol kas neaišku, ar tai buvo pasala. Policija kol kas nepateikia duomenų apie galimą nusikaltėlio motyvą.

Spėjamas šaulys G. Longas 2008-2009 metais tarnavo Irake.

JAV prezidentas Barackas Obama pasmerkė išpuolį, pavadindamas jį bailiu nusikaltimu. Jis pabrėžė, kad smurtas prieš policininkus „niekuo nepateisinamas“.

Turėdamas omenyje Dalaso šaulį, B. Obama sakė, kad antrą kartą per dvi savaites „per bailią ir pasibjaurėtiną ataką nužudyti darbą dirbę policininkai, kurie kiekvieną dieną rizikuoja savo gyvybe, kad apsaugotų mūsų".

B. Obama paragino politikus atsisakyti „kiršinančios retorikos". „Mums dabar nereikia neapgalvotų kalbų, kuriomis siekiama politinių taškų", - pabrėžė jis.

Respublikonų kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas po išpuolio „Twitter“ pareiškė, kad JAV yra „susiskaldžiusios ir nekontroliuojamos". Feisbuko profilyje jis kalbėjo apie politikos fiasko: „Kiek pareigūnų ir kitų žmonių dar turi žūti tik todėl, kad šalyje trūksta vadovavimo?"