NBC televizijos laidoje „Today“ jis papasakojo, kad nepaisydamas to, jog jį sulaikiusieji separatistai norėjo sukliudyti jam dirbti, jis nori grįžti į Ukrainą.

Amerikietis žurnalistas, kurį sulaikė ir tris dienas nelaisvėje Rytų Ukrainoje laikė prorusiškai nusiteikę separatistai, pareiškė, kad nepaisant rizikos, tikisi vėl grįžti į regioną.

Reporteris Simonas Ostrovskis kelias savaites kanalui „Vice News“ rengė reportažus apie krizę Ukrainoje, o balandžio 21 d. buvo sulaikytas Slavjanske. Laidoje „Today“ žurnalistas pareiškė, jog šis išbandymas jo neišgąsdino.

„Manau, jie mane sulaikė, nes norėjo, kad aš neberengčiau reportažų, todėl labai norėčiau vėl grįžti į Ukrainą ir toliau ten dirbti, nes tai labai svarbu“, – pasakė jis pirmadienio žinių laidoje.

S. Ostrovskis papasakojo, kad jis ir keli kiti žurnalistai, taip pat ir jo vaizdo operatorius buvo sustabdyti patikrinimo punkte, ir jis buvo sulaikytas.

„Pirmoji naktis buvo baisi, – prisimena reporteris. – Jie užrišo man akis, surišo rankas už nugaros.“

Žurnalistas papasakojo, kad buvo nutemptas į rūsį ir sumuštas, nors užpuolikai stengėsi nesužeisti jo per stipriai.

„Supratau, kad jie vengia smūgiuoti man į veidą ir stengiasi nepalikti jokių ilgai išliekančių smurto žymių. Tai suteikė man vilties“, – sako S. Ostrovskis.

„Mintyse sau pasakiau: „Mušimą galiu ištverti. Nemanau, kad jie nori mane užmušti, tikriausiai nori tiesiog pagąsdinti.“ Ir tikrai buvo baisu.“

Užpuolikai žurnalisto klausė, ar šis priklauso JAV pajėgoms, pvz., CŽV ar FTB. Be to, vienu metu jie įtarė, kad jis gali priklausyti radikaliai ukrainiečių grupuotei.

S. Ostrovskis po trijų dienų buvo paleistas ir grįžo namo.