Mitigos oro uostas buvo iš naujo atidarytas paskelbus paliaubas po devynis mėnesius trukusių kautynių dėl sostinės kontrolės tarp Nacionalinės santarvės vyriausybės ir pajėgų, palaikančių konkuruojančią administraciją, įsitvirtinusią šalies rytuose.

Oro uostui smogta šešiais salvinės raketų ugnies sistemos „Grad“ sviediniais. NSV pajėgų atstovas Mohammedas Gnunu pareiškė, kad ši ataka sukėlė „skandalingą grėsmę“ skrydžių saugumui ir yra „naujas“ paliaubų pažeidimas.

Pasak jo, raketas paleido „ginkluota grupė“, palaikanti „karo nusikaltėlį Haftarą“. M. Gnunu turėjo omenyje grupę, pasivadinusią Libijos arabų ginkluotosiomis pajėgomis, ištikimą maršalui Khalifai Haftarui ir dalyvaujančią puolime, kurio tikslas – užimti sostinę.

Oro uosto vadovybė informavo, kad skrydžiai stabdomi, bet po kelių valandų pranešė, kad jie buvo atnaujinti.

Oro bendrovės „Libyan Airlines“ vienas lėktuvas, skridęs iš Tuniso, turėjo būti nukreiptas į trečiąjį pagal dydį Libijos miestą Misratą, už 200 km į rytus nuo sostinės.

Nors JT pasiuntinys Ghassanas Salame ne kartą ragino nutraukti ugnį, Mitigos oro uostas jau ne kartą tapo aviacijos ir raketų smūgių taikiniu, Kh. Haftaro pajėgoms pernai balandį pradėjus Tripolio puolimą.

Kh. Haftaro pajėgos kaltina NSV naudojantis Mitigos oro uostu kariniais tikslais. Jos pareiškė besitaikančios į „Turkijos dronus“, esą leidžiamas iš to oro uosto atakuoti maršalo pajėgų Tripolio pietinėse prieigose.

NSV savo ruožtu tokius kaltinimus neigia.

Į rytus nuo Tripolio esantis Mitigos oro uostas yra įsikūręs buvusioje oro pajėgų bazėje. Jis naudojamas kaip civilinis objektas nuo 2014 metų, kai per kautynes buvo smarkiai apgadintas Tripolio tarptautinis oro uostas.