Tačiau pažymėtina, kad šis sprendimas S. Berlusconiui gali būti kiek pavėluotas - vos prieš kelias dienas jis davė palaiminimą savo politiniams sąjungininkams „Šiaurės lygai“ (it. Lega Nord) formuoti vyriausybę be jo.

S. Berlusconis dėl mokesčių vengimo iš Italijos parlamento buvo išmestas 2013-aisiais. Be to, politikui buvo uždrausta bent šešerius metus eiti bet kokias valstybines pareigas.

„Pagaliau, penkeri metai neteisybės baigiasi. Berlusconis vėl galės būti kandidatas“, - sakė S. Berlusconio partija „Forza Italia“.

S. Berlusconis aktyviai dalyvavo kovo 4-osios parlamento rinkimų kampanijoje, nors pats kandidatu būti negalėjo. Tačiau jo partija „Forza Italia“ pademonstravo silpnus rezultatus ir lyderystę centro dešinės bloke prarado „Šiaurės Lygai“ bei jos vadovui Matteo Salviniui.

Po rinkimų Italijoje susidarė itin kebli situacija - centro dešinės koalicija surinko daugiausia balsų, bet daugiausia rinkėjų simpatijų kaip atskira partija surinko „Penkių žvaigždžių judėjimas“ (it. Movimento 5 Stelle). Pastarieji kategoriškai atsisakė eiti į koaliciją su „Forza Italia“, teigdami, kad S. Berlusconis ir jo partija yra korupcijos Italijoje simbolis.

Politinei situacijai atsidūrus aklavietėje, iškilo reali dar vienų pirmalaikių rinkimų grėsmė, tačiau S. Berlusconis šią savaitę pasiūlė „Šiaurės lygai“ ir „Penkių žvaigždžių judėjimui“ burti koaliciją be „Forza Italia“.