G. Arutiunianui pateikti kaltinimai „kelių eismo taisyklių pažeidimu, kai dėl neatsargaus elgesio žuvo du ir daugiau žmonių“. Savo kaltės vairuotojas nepripažįsta.

„Kaip kardomąją priemonę taikyti sulaikytajam Arutjunjanui suėmimą dviem mėnesiams, tai yra iki rugsėjo 14 dienos“, - teisėjo Aleksejaus Krivoručkos sprendimą cituoja agentūra ITAR-TASS.

Teismas atsižvelgė į G. Arutiuniano sveikatos būklę ir tai, kad jis išlaiko Jerevane gyvenančius garbaus amžiaus tėvą ir žmoną, tačiau vis tiek buvo priimtas sprendimas jį suimti.

„Teismas, atsižvelgdamas į G. Arutiuniano veikos pavojų visuomenei, negalėjo taikyti švelnesnės kardomosios priemonės, mat jis kaltinamas įvykdęs vidutinio sunkumo nusikaltimą, už kurį gali būti skirta kalėjimo iki septynerių metų bausmė. Be to, vairuotojas yra užsienietis – jis yra Armėnijos pilietis ir nuolatinės gyvenamosios vietos Rusijos teritorijoje neturi, todėl gali pasislėpti nuo tyrimo, daryti spaudimą liudininkams ir nukentėjusiems“, - reziumavo teisėjas.

Gračas Arutjunjanas
Į teismą įtariamasis buvo atvežtas su ligoninės chalatu ir guminėmis šlepetėmis. Prieš teismo posėdį jis sėdėjo nunarinęs galvą ir su ašaromis akyse. Vertėjos pagalbos G. Arutiunianui beveik neprireikė, jis tik paprašė nepatenkinti tyrėjo Stanislavo Lagoikos prašymo jį suimti. Per pirmąją apklausą, kuri diena anksčiau vyko Botkino ligoninėje, avarijos kaltininkas duoti parodymus atsisakė, aiškindamas tai savo bloga savijauta. Po avarijos G. Arutiunianas buvo paguldytas į ligoninę, jam sukelta dirbtinė koma.

Susigriebta pastatyti šviesoforą

Laikinai einantis Maskvos mero pareigas Sergejus Sobianinas apsilankė tragiškos avarijos vietoje ir, pagerbdamas žuvusiuosius, padėjo čia gėlių. „Čia šalia yra gyvenamieji namai, pavojinga vieta“, - pažymėjo S. Sobianinas, nurodęs pastatyti čia šviesoforą. Taip pat šioje vietoje bus apribotas krovininio transporto eismas.

S. Sobianinas paprašė savo pavaduotojų iki savaitės pabaigos pateikti pasiūlymus dėl priemonių, skirtų kelių eismo saugumui sustiprinti. Jis pats tvirtina, kad būtina sutrumpinti tranzitinių numerių galiojimo laiką iki mėnesio. Įtariamas „Kamaz“ vairuotojas važiavo būtent su tokiais tranzitiniais numeriais.

Be to, laikinai mero pareigas einantis S. Sobianinas mano, kad migrantų eismo kelių taisyklių pažeidimai komercinių pervežimų metu turėtų būti traktuojami kaip darbo įstatymų pažeidimai. Tokie žmonės „turi nutraukti darbo santykius šalyje ir būti išsiųsti“.

Priminsime, kad keleivinis autobusas ir skaldą vežęs sunkvežimis susidūrė šeštadienį, liepos 13 dieną, apie 13 valandą vietos laiku Oznobišino kaime netoli Podolsko. Nuo iš šalutinio kelio išlėkusio sunkvežimio smūgio autobusas lūžo pusiau.