Nebaigtas statyti 21 aukšto pastatas prabangiame gyvenamajame ir verslo rajone Ikojyje sugriuvo pirmadienį.

Gelbėtojai trečiadienį pranešė iki šiol aptikę 22 žuvusiųjų kūnus ir išgelbėję devynis žmones. Tačiau baiminamasi, kad po griuvėsiais dar gali būti dešimtys statybininkų.

„Ankstyvą rytą radome dviejų vyrų lavonus, tad žuvusiųjų skaičius išaugo iki 22“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nacionalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros atstovas Ibrahimas Farinlojė. Jis pridūrė, kad išgelbėtųjų tebėra devyni.

Trečiadienį, trečią gelbėjimo operacijos dieną, viltys rasti daugiau gyvų žmonių sparčiai blėso.

„Nenuleidžiame rankų, kol nepasiekėme griūties epicentro“, – sakė I. Farinlojė ir pridūrė, kad antradienio vakarą į nelaimės vietą buvo atgabenta daugiau sunkiosios technikos.

Anksčiau agentūros atstovas pranešė, jog gelbėtojai užmezgė kontaktą su žmonėmis, įstrigusiais po griuvėsiais. Nerimaujantys statybininkų artimieji ir draugai nuo pirmadienio yra apsupę nelaimės vietą ir laukia apie juos žinių.

Antradienį tankiai gyvenamame mieste po smarkių liūčių sugriuvo dar du mažesni pastatai, tačiau aukų pavyko išvengti.

Lagose ir kitose šios daugiausiai gyventojų turinčios Afrikos valstybės vietose pastatų griūčių pasitaiko dažnai.

Dažniausios tokių incidentų priežastys – nekokybiškos statybinės medžiagos, statytojų aplaidumas ir statybos normų nesilaikymas.

Pasak Lagoso valstijos policijos, kol kas anksti kalbėti, dėl ko pirmadienį sugriuvo statomas daugiaaukštis. Tačiau Lagoso nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros vadovas Femi Oke-Osanyintolus sakė, kad anksčiau inspektoriai šioje statybvietėje yra užfiksavę pažeidimų.

2014 metais šiame mieste sugriuvus bažnyčios svečių namams žuvo daugiau kaip 100 žmonių, daugiausia pietų afrikiečių. Tai buvo viena didžiausių tokių nelaimių Nigerijos istorijoje.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, jog statinys buvo pastatytas neteisėtai ir turėjo konstrukcinių trūkumų.

Po dvejų metų šalies rytinės Akva Ibomo valstijos sostinėje Ujuje įgriuvus bažnyčios stogui žuvo mažiausiai 60 žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją