Ši naujausia nelaimė, padidinusi susirūpinimą dėl priešgaisrinio saugumo šalyje, įvyko paryčiais Naujojo Delio vakarinėje dalyuje esančiame viešbutyje „Arpit Palace“.

Liepsnos pastate jau numalšintos, bet tarnybos tebesiaiškina gaisro priežastis, sakė policijos komisaro pavaduotojas Mandeepas Singhas Randhawa.

„Turime patikrinti pastato stabilumą, patikrinti kiekvieną patalpą“, - aiškino M. S. Randhawa.

„Arpit Palace“ įsikūręs Karol Bagho rajone, kuriame apstu parduotuvių ir pigių viešbučių, populiarių tarp turistų.

Į įvykio vietą buvo suvažiavę 25 gaisriniai automobiliai, liepsnoms apėmus visus, išskyrus pirmąjį, penkiaaukščio pastato aukštus, sakė ugniagesių tarnybos pareigūnas Vijay Paulas.

Ugniagesiai per kelias valandas trukusią operaciją išgelbėjo 35 žmones.

Vietos žiniasklaida anksčiau pranešė, kad tarp aukų yra moteris ir vaikas, užsimušę, kai pamėgino gelbėtis iššokdami per langą.

Tarp išgelbėtųjų buvo vienas iš viešbučio svečių, 43 metų Sivanandas Chandas. Jis atsibudo apie 4 val. vietos (0 val. 30 min. Lietuvos) laiku, pajutęs, kad dūsta.

„Išėjęs iš savo kambario girdėjau pagalbos šauksmus iš gretimų kambarių“, – S. Chandas sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“. Vyras pridūrė, kad atidaręs langą pamatė, jog liepsnos sparčiai didėja.

„Per 15 minučių visas kambarys pajuodo“, - pasakojo vyras.

Jį išgelbėti prireikė apie pusvalandžio, nes gaisrinio automobilio kopėčios iš pradžių negalėjo pasiekti S. Chando aukšto, sakė jis.

Sužeistieji buvo išvežti į ligonines, bet jų būklė kol kas nežinoma.

Indijoje gaisrų dažnai pasitaiko, nes šalyje menkai laikomasi saugos normų, o priešgaisrinės priemonės – prastai prižiūrimos.

Gruodį kilęs gaisras vienoje ligoninėje vakarinės Maharaštros valstijos sostinėje Mumbajuje pareikalavo šešių žmonių gyvybių.

2017 metais per kitą gaisrą Mumbajuje, apėmusį populiarų restoraną, žuvo 14 žmonių.